יום שני, 14 בדצמבר 2015

מדליין

עוגיות צרפתיות במרקם של עוגה או עוגות קטנות בגודל של עוגיות? מדליין madeleine, אופים אותן בתבנית שקעים בצורת צדפות, רכות וטעימות, עם כל מיני תוספות וגיוונים שתרצו.
ילדים ממש ממש אוהבים אותן. גם מבוגרים :) צידה האחד בעל פנים חלקות או תפוחות ואילו הצד השני מאופיין במראה הצדפה. קריספית בשוליים ורכה במרכזה. הכי טוב לאכול אותן טריות ומייד אחרי שהן מתקררות, אבל לזה לא צריך לדאוג... :)
הפעם הוספתי להן קליפת תפוז ואוכמניות (קפואות). ניתן להוסיף קליפת לימון, שוקולד מגורר, אגוזים גרוסים ועוד ועוד.. בפעם הבאה אנסה גרסה מלוחה לבראנץ' או לארוחת ערב קלילה.



ל 25 עוגיות

2 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
100 גרם יוגורט או ארבע כפות גדושות (אני השתמשתי ביוגורט עיזים)
100 חמאה מומסת בטמפ' החדר
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אוכמניות קפואות

*** אבקת סוכר לקישוט

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מדליין, או מיני מאפין, או כל תבנית עם שקעים קטנים.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה  מקציפים יחד ביצים, סוכר, מלח ווניל כחמש דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים קליפת תפוז ויוגורט ומערבלים באיטיות. מוסיפים את החמאה המומסת והקמח ומערבלים עד לאיחוד בלבד.

בעזרת כף או שק זילוף ממלאים את השקעים עד למחצית הגובה, מיישרים כמה שאפשר ומפזרים כמה אוכמניות בכל שקע ולוחצים אותן מעט לתוך הבצק.



אופים כ 25 דקות, או עד שהעוגות זהובות בשוליים וקפיציות במרכזן.



נותנים דקה או שתיים לעוגיות מעט להצטנן והופכים אותן שיצטננו מעט. ממשיכים לאפות את שאר הבלילה.



כשהעוגות הצטננו לגמרי מסננים מעליהן אבקת סוכר.



ואפשר גם בתבנית שקעים אחרת..



בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה