יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

טארט שוקולד ללא קראסט

הכל התחיל כשהחלטתי להכין מהבצק הזה עוגיות.. ולא הייתי כל כך מרוצה מהתוצאה. אז אפיתי את השאר בתבנית טארט נמוכה. ואז פשוט התאהבתי. התקבלה עוגה שוקולדית, נימוחה וממש נמסה ומתמסרת במרקם חלומי. אפשר כמובן לאפות בתבנית איגליש קייק מוארכת. אחד המרכיבים בעוגה הוא גבינת שמנת, לא מרכיב שגרתי, אבל עושה לעוגה רק טוב!


































לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרכיבים:
225 גרם גבינת שמנת (השתמשתי גם ב 16% גם ב38% ויוצא דיי דומה)
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
1 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד מריר מומס
1 ביצה
2 כפות גדושות קקאו
1 כוס קמח רגיל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ בינוני

לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
2 כפות חלב
100 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר
100 גרם אבקת סוכר
1 כף קקאו

לקישוט - 1 כף קקאו (לא חובה)



מערבלים במיקסר עם וו גיטרה גבינת שמנת, חמאה ומלח עד לאחידות.


































מוסיפים סוכר חום וממשיכים לערבל. מוסיפים שוקולד מומס וממשיכים לערבל במהירות איטית. מנקים את השוליים מידי פעם. מוסיפים ביצה. מערבלים. מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבלים קצרות. מוסיפים את השוקולד שקצצנו ומערבלים עד לאחידות.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומישרים.


































אופים כחצי שעה, עד שהמרכז העוגה יציב. העוגה לא אמורה לתפוח.


































כשהעוגה התקררה והגיעה לטמפ' החדר, מכינים את הציפוי:

בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים וממיסים שוקולד וחלב, מוסיפים, אבקת סוכר וקקאו.
מכבים את האש ומוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד שהכל חלק ואחיד.

מורחים על העוגה מלמעלה ומצננים לפחות חצי שעה במקרר עד להתייצבות הציפוי.

ניתן לסנן מעל העוגה קקאו.

הכי טוב להגיש את העוגה בטמפ' החדר.. כך היא הכי נימוחה ורכה.
נשמרת עד שבוע במקרר.


































בתיאבון!

4 תגובות: