יום שישי, 1 בנובמבר 2013

עוגת לימון ופרג עדינה בציפוי לימוני

כבר הזכרתי, וכולם יודעים שאני אוהבת, אוהבת, אוהבת פרג, בכל הצורות ורצוי במרוכז.. בעוגה הזו, הנוכחות של הפרג מועטה, אך בהחלט מרגישים בטעמו. עוגה קלילה וקלה להכנה שתמיד טוב שיש בבית. השתמשו בלימונים בעלי קליפה עבה, כי גם אותה נצטרך.


































לתבנית אינגליש קייק בגודל 35*13 ס"מ (או שתיים קטנות יותר)


לחמם תנור ל 180 מעלות

לעוגה:
120 גרם חמאה
1 כוס סוכר
וניל
1/2 כפית מלח
100 גרם שקדים טחונים דק
קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
4 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כוסות קמח תופה (או קמח רגיל מנופה עם כפית אבקת אפייה)
1/4 כוס פרג שלם (לא טחון)

לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון מסונן

לנפות יחד קמח תופח ומלח.


































שמים במעבד מזון חמאה, סוכר, וניל ושקדים טחונים ומעבדים עד שהכל מתאחד. מוסיפים קליפת לימון מגוררת וביצים וממשיכים לעבד. רק עד איחוד. 


































מוסיפים את הקמח, שמנת מתוקה ומיץ לימון ומעבדים עד לאיחוד בלבד. מעבירים לקערה את הבצק ומוסיפים את הפרג.
מערבבים את הפרג עד פיזור בצורה אחידה.


































מעבירים לתבנית משומנת (אני גם מניחה רצועה של נייר אפייה בתחתית התבנית, כדי שיהיה אפשר לחלצה בקלות).


































אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ - 40 דקות ובודקים בעזרת קיסם שמכניסים באמצע העוגה ויוצא יבש.
מצננים לחלוטין.



מכינים את הציפוי. מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם 3 כפות מיץ לימון מסונן לתערובת חלקה.
מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת כף מזלפים את הציפוי.

** ניתן לוותר על הציפוי ובמקום לפזר כף אבקת סוכר דרך מסננת על העוגה.

בתיאבון!


6 תגובות:

  1. האם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד מזון

    השבמחק
  2. הי אני רוצה להכין את העוגה שנראית מעולה- אבל לא ברורה לי בדיוק צורת ההכנה:
    וניל-למה הכוונה לתמצית? כמה?
    החמאה מריכה להיות רכה או קשה וקרה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      וניל - תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית ונילץ
      חמאה - קרה.

      :)

      אורלי

      מחק
  3. שאלה נוספת: מיץ משני לימנים זה קצת עמום כמה בערך בכוסות זה יוצא?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני השתמשתי בקליפה ומיץ משני לימונים קטנים. בערך 1/3 כוס מיץ.

      מחק